Μια μικρή επένδυση για την υγεία σου και των ατόμων που ενδιαφέρεσαι

UniMediKits - Blog, Feet

Τα είδη υπόδησης έχουν ένα πολύ μεγάλο μερίδιο στην συνολική υγεία του σώματος μας και όχι μόνο στην υγεία των ποδιών. Ένα ζευγάρι κατάλληλου υποδήματος εξυπηρετεί διάφορους σκοπούς και είναι ο καλύτερος σύμμαχος για την πολύωρη ορθοστασία που ταλαιπωρεί πάρα πολλούς ανθρώπους.

Αν ζούσαμε σ’έναν φανταστικό κόσμο όπου το έδαφος ή οι χώροι όπου ζούμε και περπατάμε ήταν στρωμένοι με ένα χαλί το οποίο θα μας προστάτευε από τις ανωμαλίες του εδάφους, τις κακουχίες της πολύωρης ορθοστασίας, τους τραυματισμούς και τις παθήσεις των ποδιών, δεν θα υπήρχε η ανάγκη για ανατομικά παπούτσια ειδικά στα παιδιά.

Επειδή φυσικά και δεν ζούμε σε τέτοιον κόσμο, πάμε να δούμε τους λόγους για τους οποίους χρειάζεται να φοράμε ανατομικά υποδήματα εμείς αλλά και τα παιδιά μας.

Χρόνια λανθασμένες κινήσεις που επιβαρύνουν την ποδοκνημική άρθρωση (αστράγαλος) κατά τη βάδιση μπορούν να προκαλέσουν αλυσιδωτά προβλήματα στο ανθρώπινο σώμα μέχρι και τον αυχένα.

Στην πραγματικότητα, όλοι μας έχουμε ανάγκη από παπούτσια που να προσφέρουν άριστη στήριξη στα πόδια μας και να απορροφούν τους κραδασμούς από το περπάτημα.

Στους ενήλικες, τα λανθασμένα υποδήματα μπορούν να προκαλέσουν παραμορφώσεις τόσο στο ίδιο το πόδι όσο και στο σώμα μας.

Στα παιδιά από την νηπιακή ηλικία μέχρι την προεφηβική κυρίως ηλικία είναι σημαντική η χρήση ανατομικών παπουτσιών για την φυσιολογική εξέλιξη των κάτω άκρων και των ποδιών.

Στην περίπτωση που η δουλειά σας απαιτεί πολύωρη ορθοστασία ή καθιστική διαδικασία, τότε τα πόδια σας επιβαρύνονται σημαντικά με αποτέλεσμα να πρήζονται και να πονάνε όλο και πιο τακτικά.

Μάλιστα, εάν τα συμπτώματα δεν αντιμετωπιστούν έγκαιρα, τότε ενδέχεται να οδηγήσουν ακόμα και σε πιο σοβαρές παθολογικές καταστάσεις όπως χρόνια φλεβική ανεπάρκεια (φλεβίτιδα), ή επιδείνωση χρόνιας νόσου.

Γι’ αυτό, στην περίπτωση που αρχίζετε να νιώθετε εσείς ή τα παιδιά σας πρήξιμο ή κάψιμο στα πόδια, τότε είναι σημαντικό να λάβετε τα μέτρα σας, ξεκινώντας από τη χρήση ανατομικώ υποδημάτων.

Η πρόληψη είναι πάντα καλύτερη από την θεραπεία

Δεν είναι σύμπτωση το ότι όλοι οι ορθοπεδικοί προτείνουν ένα ζευγάρι ανατομικών υποδημάτων καθώς τα οφέλη που έχουν να σου προσφέρουν είναι αμέτρητα και η αξία της υγείας είναι ανεκτίμητη. Αυτά είναι μόνο μερικά από τα οφέλη που έχουν να προσφέρει ένα ζευγάρι από τα ανατομικά μας παπούτσια.

  1. Προστασία
    Ένα ζευγάρι κατάλληλου ανατομικού υποδήματος βοηθάει στην άριστη στήριξη του ποδιού καθώς διανέμει ομοιόμορφα το βάρος το σώματος στα πόδια και στις πατούσες. Η σωστή διανομή του βάρους στην βάση του σώματος μας αποτρέπει τους πόνους και μειώνει το ρίσκο για διαστρέμματα και κατάγματα. Κατα κύριο λόγο όμως αποτρέπει τις παθήσεις των ποδιών όπως είναι η τενοντίτιδα στον αχίλλειο τένοντα, οι φουσκάλες, τα ακανθα στις φτέρνες και την οστεοαρθρίτιδα.
  2. Αντικραδασμική προστασία
    Ένα ζευγάρι ανατομικών υποδημάτων με καλή αντικραδασμική προστασία απορροφά τους κραδασμούς και μειώνει την πίεση που ασκείται στα πόδια. Είτε τρέχεις, εργάζεσαι ή περπατάς, η προστασία από τους κραδασμούς μειώνει αρκετά τις πιθανότητες για τραυματισμούς που σχετίζονται με την πρόσκρουση όπως είναι η τενοντίτιδα, η πελματιαία απονευρωσίτιδα, η δυσκαμψία στους μέγα δακτύλους και η μεταταρσαλγία.
  3. Άνεση
    Κρίσιμο ρόλο στην υγεία των ποδιών και τους σώματος για ένα ζευγάρι υποδήματος έχει η άνεση. Τα παπούτσια πρέπει να εφαρμόζουν άνετα χωρίς να σφίγγουν αρκετά το πόδι για την πρόληψη παθήσεων όπως η ονυχοκρύπτωση,οι φουσκάλες, οι τύλοι και οι κάλοι.
  4. Καλύτερη κυκλοφορία του αίματος
    Χρησιμοποιώντας τα ανατομικά παπούτσια απολαμβάνεις τα οφέλη της καλύτερης κυκλοφορίας του αίματος. Ένα ζευγάρι ανατομικών παπουτσιών δεν εγκλωβίζει το πέλμα χάρης της πιο μαλακής σόλας που έχει με αποτέλεσμα να αναπνέει σωστά το πόδι χωρίς να προκαλεί δυσφορία κατά την διάρκεια του περπατήματος
  5. Στυλ
    Στην Unimedikits αντιλαμβανόμαστε πως ο σχεδιασμός των ανατομικών παπουτσιών προβληματίζει πάρα πολύ κόσμο, καθώς έχουμε συνδέσει τα ανατομικά παπούτσια με τα παπούτσια που φοράει ένα ηλικιωμένο άτομο. Αρχικά να σας πούμε ότι πλέον τα ανατομικά παπούτσια έχουν μια πολύ μεγάλη γκάμα σχεδίων, χρωμάτων και διαφορετικών στυλ τα οποία πραγματικά δεν έχουν καμία σχέση με τα παλιότερα μοντέλα ανατομικών παπουτσιών. Η μεγάλη γκάμα σχεδίων που παρέχουμε, σου επιτρέπει να βρεις το κατάλληλο ζευγάρι που ταιριάζει με το δικό σου στυλ και τρόπο ένδυσης. Δεν υπάρχει πλέον δικαιολογία για να μην φροντίζετε σωστά τα πόδια σας!

Δώσε προτεραιότητα στην υγεία των ποδιών σου

UniMediKits - Blog, Γιατροί ξεκουράζονται μετά από πολλές ώρες ορθοστασίας

Είμαστε σίγουροι ότι κατανοείτε πλήρως την τεράστια σημασία που έχουν τα ανατομικά παπούτσια για την υγεία μας και το ότι αποτελούν πάντα καλύτερη επιλογή από τα συμβατικά.

Με αυτό ως δεδομένο, η πρώτη συμβουλή που έχουμε να σας δώσουμε είναι να επενδύσετε σε ένα πραγματικά καλό ζευγάρι ανατομικά παπούτσια.

Μπορεί να σκέφτεστε ότι το κόστος θα είναι μεγάλο, ωστόσο αυτό που πρέπει πριν απ’ όλα να λάβετε υπόψη σας είναι την υγεία σας καθώς και το πόσο θα σας βοηθήσουν τα συγκεκριμένα υποδήματα.

Ήρθε η ώρα να κάνεις μια μικρή επένδυση που θα σε γλιτώσει από την ταλαιπωρία των παθήσεων και τα ιατρικά έξοδα που θα προκύψουν.

Πάντως, δε χρειάζεται να πανικοβάλλεστε ιδιαίτερα σχετικά με την τιμή τους. Κι αυτό διότι υπάρχουν πολλά οικονομικά ζευγάρια που θα σας εκπλήξουν με τη σχέση τιμής-ποιότητας που διαθέτουν.

Στην Unimedikits ειδικευόμαστε στα ανατομικά υποδήματα και μπορούμε να σε βοηθήσουμε να βρεις το κατάλληλο ζευγάρι για τον εαυτό σου και για τα παιδιά σου.

Αν χρειάζεσαι βοήθεια για να βρεις το κατάλληλο ζευγάρι, συμπλήρωσε την πιο κάτω φόρμα για να σε βοηθήσουμε σε έναν τομέα στον οποίο ειδικευόμαστε!

    * Για ποιον θα είναι τα παπούτσια;

    Write a comment

    Your email address will not be published. All fields are required


    The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.